dinsdag 9 oktober 2012

Tips tegen de kou.

Hey!

Vandaag een artikel vol tips tegen de kou. (winter)
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb het de laatste tijd zo ontzettend koud!
Mijn tenen voelen bevroren, mijn handen zijn soms rood van de kou, en mn oren lijken wel dood. Zo koud! Nu al! Hoe moet ik de winter dan overleven? Dat zit ik me dus de hele tijd af te vragen. Hoe moet ik die kou van de winter overleven, als het nu, in Oktober, al ijskoud is?!
Ik heb even wat gezocht en gelezen, en heb daarom vandaag wat tips tegen de kou! Van sommige dingen weet ik dat het erg goed werkt, andere kenden ik ook nog niet.
Veel leesplezier!

Koude voeten.

Mijn voeten zijn zó koud 's winters! Zelfs met 2 paar sokken lijken mijn tenen nog bevroren. Maar er zijn genoeg dingen tegen koude voeten, kijk mee!

Tip 1. Creme tegen koude voeten.

Hoe handig? Een creme tegen koude voeten! Hoe werkt het? Simpel: de voetencreme zorgt voor een betere doorbloeding (als je koude voeten hebt, heb je een slechte doorbloeding) maar het is een tijdelijk effect. Even lijken je koude voeten weg, maar het werkt niet heel lang.
Wat je wel kunt doen voor een goede doorbloeding (dus geen koude voeten) zijn een aantal oefeningen, vraag je huisarts voor wat goede oefeningen, of ga wat zoeken op het internet!

De cremes zijn van verschillende merken op de markt. Bijvoorbeeld van weleda (€6,95), Hansaplast (€6,99) en van Gehwol (€7,95).

Tip 2. Bewegen!

Bewegen blijft de allerbeste manier tegen koude voeten, of op het moment dat je koude voeten hebt. Gewoon even lekker springen, of wat lopen door je huis is al voldoende. Zolang je je voeten maar goed bezig houdt!

Tip 3. Sokken.

Draag warme sokken! Wollen sokken zijn heel warm! Zijn misschien iets minder mooi, maar dat zie je toch niet. Dit kan werken, maar als het echt heel erg koud is, helpen zelfs warme sokken niet. Dan zal ik toch maar verder kijken voor andere tips! (:

Tip 4. Niet te strakken schoenen!

Hele knellende (strakke) schoenen zijn echt niet goed in de winter! Ga voor een zachte binnenkant, en niet te aansluitende schoen, want anders krijg je extra last van koude voeten!

Koude handen.

Tip 1. Wanten!

Wanten of handschoenen dragen is de gouden tip tegen koude handen! Het beschremt je handen tegen de kou, en is daarom heerlijk warm!

Tip 2. Vaseline.

Smeer voordat je je warme wanten of handschoenen aandoet wat vaseline op je handen! (en het kan ook prima op je voeten!) Het houdt je huidige lichaamstemperatuur.

Tip 3. Water.

Hou je koude handen even onder een koude kraan! Dat helpt erg goed!

Koud lichaam.

Tip 1. Warme dranken.

Een lekkere warme beker chocomel, koffie, of thee helpt tegen de kou, en is ook nog eens heel erg lekker!

Tip 2. Elektrische deken.

Een elektrische deken op je bed leggen, ongeveer een halfuurtje voordat je naar bed gaat. Dan stap je niet een koud bed in, maar juist in een heerlijk warme bedje! (:

Tip 3. Strakke kleding.

Draag vooral geen strakke kleding want dan staat je lichaam de warmte af. Ga voor een mooie trainingsbroek of chino, maar vermijd panty's of skinny jeans!

Tip 4. Kruik.

Een ouderwetse kruik is gewoon heerlijk na een ijskoude winterdag! Even heet gekookt water in de kruik, en lekker tegen je aan houden!


Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, tot snel!<3

xx

1 opmerking:

Laat weten wat je van dit artikel vind!