zondag 19 mei 2013

Een dagje Walibi. - De leukste attracties.


Hey allemaal!
Vandaag eens een ander artikel dan normaal, namelijk over een pretpark waar ik heel vaak heen ga: Walibi. Het ligt in Biddinghuizen (Gelderland), en het is echt mijn favoriete pretpark. Dit artikel is niet door mij geschreven maar door Michael van uitmetkorting.nl. Ben jij benieuwd naar de leukste attracties van het park, of meer informatie over Walibi? Lees dan verder.
 
Het voorjaar is het ideale moment om lekker met je vriendinnen op stap te gaan. Bijvoorbeeld naar Walibi Holland, en met deze link kan je korting krijgen en kaartjes kan winnen! > http://www.uitmetkorting.nl/walibi-holland/korting-walibi-holland/ 
Wij vertellen je welke attracties je echt niet mag missen tijdens je dagje Walibi!

Goliath
Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het park: de Goliath. Deze stalen achtbaan torent hoog boven het park uit. Je ziet hem al van verre! Het is de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux, niet voor dames met hoogtevrees dus. De achtbaan is maar liefst 46 meter hoog en bereikt een maximum snelheid van 104 kilometer per uur. Vergeet overigens niet om even te lachen tijdens de afdaling. Hier wordt namelijk een leuke actiefoto van je gemaakt.

Skydiver
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om als een vogel te kunnen vliegen? In de Skydiver maak je het mee! Deze attractie takelt je ruim 50 meter omhoog, terwijl je in een soort stevig stoffen harnas hangt. Als je boven bent hang je heel even stil… en dan stort je naar beneden met een vaartje van 120 kilometer per uur. Een indrukwekkende ervaring, die je gelukkig niet alleen hoeft te beleven. Je mag met een of twee vriendinnen in de attractie, dus kunt lekker samen gillen.

Robin Hood
Ook de Robin Hood is een echte blikvanger in het park. Het is een prachtige houten achtbaan met een heftig ritje! Je gaat niet ondersteboven door loopings of kurkentrekkers, maar legt wel met een noodvaart een parcours van 1035 meter af. De achtbaan is behoorlijk hoog en geeft dus -als je durft te kijken- een prachtig uitzicht over het pretpark.

El Rio Grande
Heb je het warm gekregen van al die achtbanen? Koel dan even af in de El Rio Grande. Deze Latijns-Amerikaanse rivier is maar liefst 375 meter lang. Met een groep mensen zit je in een ronddraaiend bootje en bedwing je bochten, stroomversnellingen en watervallen. Probeer dan maar eens droog te blijven! Wil je een echt wild ritje? Verzamel dan zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen er in de boot zitten, hoe wilder de rivier rondkolkt!

La Grande Roue
Na al die wilde attracties is het tijd om even rustig bij zinnen te komen. In het reuzenrad, la Grande Roue, bijvoorbeeld. Net als de Goliath is dit een attractie die je al van verre ziet. Niet zo gek, want met een hoogte van 45 meter is het een echt reuzenrad. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de rest van het park en het Veluwemeer. Een mooi moment om even tot rust te komen en te bedenken wat je allemaal nog meer gaat doen tijdens je dagje Walibi.

Michael Geels
uitmetkorting.nl


1 opmerking:

Laat weten wat je van dit artikel vind!