maandag 28 januari 2013

Winterlippen.. What to do?

We beginnen deze week met een artikel bomvol tips tegen droge en kapotte lippen. Kort samengevat: winterlippen, zoals ik het maar noem. Wat moet je doen om er vanaf te komen? Dat lees je in dit artikel. Ik heb echt enorm last van droge lippen, en van die velletjes.. Bah! Maar gelukkig heb ik wat manieren uitgevonden die het een stuk minder maken! Benieuwd? Lees dan snel verder! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!


Om te beginnen met wat je niet moet doen!

Je lippen nat maken met je speeksel.
Niet doen! Dus niet met je tong langs je lippen likken, daar worden je lippen juist nog droger van!

Geen velletjes van je lippen trekken!
Doe dit niet! Hierdoor maak je de velletjes alleen maar erger, en kunnen je lippen gaan scheuren.

Drink geen zure drankjes en hapjes.
Deze gaan je lippen erg irriteren, en je krijgt er een heel trekkerig gevoel van. Vermijd ze dus!

En als je nou droge / schrale / kapotte lippen hebt.. What to do?

Scrubben!
Scrub je lippen! Dit werkt super goed! Het haalt velletjes weg, en maakt je lippen een stuk zachter. Hierna moet je wel even wat lippenbalsemm op je lippen smeren, anders worden ze ontzettend droog, en dan kom je niet veel verder.. Ik raad de bubblegum lipscrub van Lush heel erg aan, ruikt heerlijk en doet zijn werk goed. Maar je kan ook zelf een lipscrub maken, kijk daarvoor op YouTube er zijn genoeg filmpjes van.

Tandenborstel.
Eventjes met je tandenborstel zachtjes over je schrale lippen gaan is een goede tip. Dit is bijna het zelfde als scrubben, maar misschien heb jij geen lipscrub, dan is dit een goede tweede optie! Ps. Doe dit wel zonder tandpasta, want anders drogen je lippen erg uit! En net als bij het scrubben, even een laagje lippenbalsem als je dit hebt gedaan.

Lippenbalsem.
Niet veel uitleg nodig denk ik. 's Ochtends een flinke laag van je favoriete lippenbalsem en 's avonds, and that's it! Volgende week komt er een artikel online met mijn favoriete lippenbalsems.

Komkommer.
Ik kwam laatst een leuke tip tegen: komkommer tegen je lippen houden! Heel kort om je lippen wat rust te geven. In komkommer zit vocht en dat is precies wat je lippen op dit moment nodig hebben!

Dit waren mijn tips, hopelijk heb je er wat aan!

xx
Heleen3 opmerkingen:

  1. Wow! Ik ga leren NIET meer aan men velletjes te trekken! Moeilijk hoor!! Ik misschien als ik naar de lush ga, de lipscrub kopen (hier schreef Judith een artikel over)xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Laat weten wat je van dit artikel vind!