zondag 12 mei 2013

Sunday Beauty Battle #3 - Nail polish dry sprays.

Om de twee weken doen Sophie en ik op Zondag een Sunday beauty battle. We pakken allebei een product uit onze stash, beide hetzelfde product, maar net iets anders, bijvoorbeeld van een ander merk. Die vergelijken we in een artikel, een op mijn blog en op die van Sophie van sophiehopbeauty.blogspot.nl!Nagellak die niet snel droogt: ik denk de grootste irritatie van nagellak liefhebbers. Gelukkig hebben we geweldige sprays, en vloeistoffen die je nagellak sneller laat drogen. Wij hebben er een van P2 getest, van Heleen, en een van essence, van Sophie. Die van essence is de express dry spray, die van P2 is de Quick Dry Spray.
Wil je weten welke wij beter vinden? Lees verder!
Verpakking.

De verpakking verschilt best wel, de essence express dry spray is veel groter, en er zit daarom ook veel meer in. De P2 Quick Dry Spray is een stuk kleiner, maar ziet er wel wat mooier uit. 
De express dry spray ziet er wat goedkoper uit. In de essence spray zit 50 ml, en in die van P2 10 ml. 1-0 voor P2. 


Prijs.
 
De express dry spray van essence is €2,79 en de P2 Quick Dry Spray is €1,95. De prijs verschilt dus, maar in die van essence zit een stuk meer. Puntje voor essence.
De stand is 1-1.

Spray / opening.
 
De spray zelf verschilt heel erg: de essence express dry spray is meer een haarlak spray,
en de P2 spray is echt met pompjes. De essence spray werkt daardoor veel fijner, punt voor essence. 2-1 is de stand voor essence.


Het product.
 
De essence spray is wat droger door de 'haarlak spray', dat betekent niet dat die sneller intrekt, want dat doen ze allebei wel goed, en even snel. Toch is de P2 spray een stuk wateriger, wat minder fijn werkt, het voelt heel nat aan. Weer een punt voor essence: 3-1 is de stand voor essence.

Geur.
 
De P2 spray stinkt enorm, de essence spray ruikt juist heel erg lekker. Weer een pluspunt, de stand is 4-1 voor essence express dry spray.


Werking.

We hebben ze tegelijkertijd getest, met een nagellakje van essence (dezelfde). 
De nagellak lieten we een paar seconden drogen, en daarna sprayden we de spray op onze nagels.
We zijn het er over eens dat de essence spray je nagellak heel snel laat droger, de P2 spray maakt je nagellak eerder nat dan droog. 5-1 is de stand voor essence. 

And the winner is... essence express dry spray!
 
Conclusie.
 
De spray van essence is een terechte winnaar, en eigenlijk in alle opzichten fijner. Ook is hij goedkoper in verhouding, dat is ook wel mooi meegenomen.
De P2 spray is helaas niet zo fijn, want hij is heel erg nat, niet echt fijn, en laat je nagellak niet veel sneller drogen. We zijn allebei dol op de spray van essence, die overigens van Sophie is, maar Heleen gaat hem zeker kopen!

De essence express dry spray is te koop bij een Kruidvat met een tweede essence schap.
De P2 Quick dry spray is alleen te koop in Duitsland, onder andere bij de DM.
 
Liefs,
Sophie en Heleen.2 opmerkingen:

Laat weten wat je van dit artikel vind!